Beobachtung von Vögel – metsoc2010.org

Terwijl de prijs van de Bitcoin [BTC] probeert de $12K te overschrijden, is het totale Bitcoin-aanbod met een jaarlijkse stijging van de winst tot iets meer dan 95 procent gestegen.

Bitcoin, de eerste en de grootste cryptocentrische valuta in termen van zowel prijs als marktkapitalisatie, domineert nu al het langst de crypto-verse. Ondanks de prijsdaling tijdens de piek van COVID-19 stuiterde de Bitcoin terug in vorm en brak hij door zowel de $10K als de $11K-zone. Dit werd beschouwd als een enorme mijlpaal voor de koningsmunt, omdat deze twee zones werden beschouwd als grote verzetspunten.

Na het passeren van $11K lijkt Bitcoin hard te proberen $12K te doorbreken. Terwijl de koningsmunt in volle gang is, heeft het totale aanbod aan winst van BTC een jaarlijks hoogtepunt bereikt. Volgens het online analytisch platform, Glassnode, bereikte het BTC-aanbod in winst 95,352 procent.

De grafiek geeft aan dat het „percentage van het circulerende aanbod in winst, d.w.z. het percentage van de bestaande munten waarvan de prijs op het moment dat ze voor het laatst werden verplaatst, lager was dan de huidige prijs“.

Bitcoin To Soon Hit $12K?

Vorig jaar, rond deze tijd, lag het aanbod met winst van Bitcoin op een vergelijkbaar niveau. Net als het aanbod in winst, was ook de prijs van de koningsmunt onderhevig aan een vergelijkbare trend.

In dezelfde tijd vorig jaar werd de prijs van de Bitcoin gezien als een poging om $12K te doorbreken, toen deze omhoog ging naar een hoogte van $11.905. Dit is echter niet gelukt. Maar belangrijke indicatoren wijzen op de sterke aanwezigheid van stieren in de markt. Dit versterkte de mogelijkheid dat de koningsmunt de $12K zou kunnen overschrijden.

De MACD-lijn kwam begin juli over de signaallijn heen en verlengde zijn verblijf in dezelfde zone. Terwijl de MACD-lijn over de signaallijn heen liep, gaf het de sterke aanwezigheid van stieren in de markt aan. Daarnaast werd ook de Relative Strength Index [RSI] gezien in de overboughtzone. De RSI-markering lag ver boven de 50 mediaan precies op 72.11, tijdens het schrijven.

In de perstijd handelde Bitcoin tegen $11.762,92 met een koersdaling van 0,21 procent.