Amerikaanse investeringsmaatschappij lanceert eerste Bitcoin 401(k) plan na de vraag van de investeerders.

Digital Asset Investment Management (DAiM), een toonaangevende beleggingsonderneming in de Verenigde Staten, heeft de lancering aangekondigd van een op Bitcoin gericht 401(k) pensioenplan voor haar werknemers, het eerste in zijn soort.

Het plan zal tot 10% van de Bitcoin toewijzen aan de pensioenrekening van de gebruiker.

Het in Newport Beach in Californië gevestigde bedrijf onthulde het ERISA-conforme plan en onthulde een aantal interessante feiten, die allemaal aantonen dat er vraag is naar Bitcoin vanuit verschillende demografieën. DAiM onthulde dat ze voor het eerst een vraag naar Bitcoin opmerkten in 401(K) plannen in 2018, na hun goedkeuring door Californië. „Vanaf het moment dat we werden goedgekeurd door de staat Californië in juni 2018, hebben we een ongelooflijke inkomende vraag gezien van individuen die graag bitcoin willen investeren in 401(k) s,“ zei Adam Pokornicky, de COO van het bedrijf, tijdens de lancering.

De vraag naar Bitcoin 401(k) plannen is verder dan de reguliere hype.

De behoefte aan onconventionele Bitcoin-pensioenplannen van investeerders is meer dan alleen een noodzaak om op de Bitcoin-eigenaarsband te springen. Van wat de COO verder onthult, zijn investeerders verveeld met reguliere 401(k) plannen. Een 401(k) plan is per definitie een pensioenbijdrage die gesponsord wordt door werkgevers om hun werknemers te helpen om fiscaal voordelig te sparen, de naam is ontleend aan een deel van de Amerikaanse interne inkomstencode. De middelen die aan deze rekeningen worden toegewezen worden belegd in activa zoals obligaties, aandelen, beleggingsfondsen en contant geld, maar beleggers beperken hun potentiële risico’s en kiezen nu voor Bitcoin als een hedge tegen inflatie, onder andere.

DAiM bevestigt dat beleggers zullen profiteren van een op Bitcoin gebaseerd plan.

„Conventionele 401(k) plannen zijn restrictief en missen vaak investeringsmogelijkheden, waardoor de deelnemers niet alleen gefrustreerd zijn, maar ook een slecht naar risico gewogen rendement hebben dat nauwelijks gelijke tred houdt met het inflatiepercentage“. De COO legde uit. Hij ging door met het verklaren van de negatieve effecten die conventionele rekeningen hebben op het spaargeld van beleggers. In zijn eigen woorden: „Dit is een slechte deal voor spaarders gezien de huidige omgeving. Wij geloven dat bitcoin heeft aangetoond dat het een plaats heeft in de moderne portefeuille en dat particulieren de mogelijkheid moeten hebben om „Get Off Zero“ te krijgen en direct te beleggen via hun pensioenrekening.

De plannen hebben traditionele activa naast een toewijzing van 10% in bitcoin. „Bitcoin zal veilig worden bewaard in institutionele koelopslag bij Gemini Trust, onze partner voor onze primaire beleggingsadviesdiensten.

DAiM is ook bereid om andere bedrijven te helpen die geïnteresseerd zijn in het aanbieden van 401(k) plannen die samen met de 10% toewijzing in Bitcoin komen, samen met andere traditionele activa. Het bedrijf zegt dat het zal dienen als een 3(38) adviseur en fiduciair voor geïnteresseerde bedrijven. De Bitcoin-investeringen zullen worden opgeslagen bij haar primaire investeringsadviesservers Gemini Trust. Als een werknemer besluit dat het bedrijf dat de 402(k) dienst aanbiedt bestaat, zal hun Bitcoin niet achterblijven.